Spring naar inhoud

Over Rachel Schrijft

In 2007 ben ik onder de naam ‘Rachel Schrijft’ begonnen met bloggen, bij het Volkskrantblog. Vooral korte verhalen en columns. Best wel trots was ik toen ik door de redactie op het beroemde/beruchte lijstje ‘redactie beveelt aan’ kwam.  Een aantal van mijn blogs/korte verhalen is in 2009 gebundeld in het boekje ‘Vrouw, ga houthakken’, zegt de dokter. Daarnaast zijn enkele korte verhalen gepubliceerd in Brabant Cultureel en is een winnend verhaal geplaatst in Hollands Diep (zeer korte verhaaltjeswedstrijd). Vanwege mijn studie heb ik ergens in 2010 een blogsabbatical ingepland – nadat ik eigenlijk in 2009 al niet meer zo vaak schreef – en nu (april 2011) ben ik in afwachting van nieuwe inspiratie. Het lijkt me eigenlijk wel weer aardig, dat bloggen. O ja, en dan is er nog het Schrijverscafé Oosterhout, waar ik lid van ben. Een aantal keren per jaar lezen we op een zondagmiddag voor in café De Beurs. Met een beetje mazzel hebben we binnenkort een site waar allerlei praktische informatie te vinden is.

Creatief schrijven
Schrijven is creëren en een verhaal kan tijdens het schrijven alle kanten op gaan. Dat maakt schrijven juist zo leuk. Ook maak ik dankbaar gebruik van de mixer en gooi ik naar believen personen en locaties door elkaar. Niet iedereen hoeft er immers last van te hebben dat ik zo nodig wil bloggen. Mocht je toch denken jezelf te herkennen en daar niet gelukkig van worden, laat het me dan even weten. En dan is er nog iets. De teksten die je hier leest zijn door mij geschreven en zijn dus van mij. Zomaar overnemen is jatten. En jatten is stom. Bovendien mag het niet.

In  het dagelijks leven ben ik adviseur Interne communicatie, getrouwd, moeder van twee kinderen en… sinds kort afgestudeerd Master of Culture and Change. In 2008 startte ik een managementopleiding Cultuur- en Veranderkunde.  Waarom deze opleiding?  ‘Communicatie alleen’ vond ik vaak te veel gericht op de bovenstroom, boven de waterlijn, terwijl het daar niet gebeurt. Wil je zaken veranderen, dan moet je onder de waterlijn duiken, inzicht hebben in mensen, hun beweegredenen, in mechanismen. Dan is het wel zo handig om kennis te hebben van de vakgebieden boven én onder de waterlijn, zoals organisatiepsychologie, strategisch HRM en organisatiegedrag en Cultuur.

Ooit sprak ik met mezelf af om niet over mijn werk te schrijven. Toch is contact tussen mensen, klantgerichtheid (of juist niet) een thema waar ik regelmatig over schrijf. En dan bij voorkeur niet die klantgerichtheid waarbij  je tegen een blikken stem je tiencijferige code moet opzeggen ‘om u nog beter van dienst te kunnen zijn. yuk.

One Comment leave one →
  1. Gerard permalink
    21 december 2012 00:04

    Hallo Rachel,
    Gerard schrijft ook. In mijn hoofd is het meestal chaos. Vandaar ook dat ik liever schrijf dan dat ik praat. Schrijven is inderdaad creeren. Mijn debuutroman is klaar. Na 4 jaar schrijven ligt hij op de planken. In minstens 102 duizend woorden verwoord op 297 pagina’s in 29 hoofdstukken heb ik het eindelijk voor elkaar gekregen. Alles is genoemd en benoemd. .Het leek net of het boek zichzelf aan het schrijven was. Aan het begin wist ik niet dat het zo zou eindigen. Daar heb je dus gelijk in. Ik heb er een geweldig trots gevoel van gekregen en wil het binnenkort aan een uitgever gaan voorleggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: