Spring naar inhoud

Verknipseld

8 februari 2012

Ik heb een schrijfboekje. Een klein mooi boekje met Frans motief, magneetsluiting en achterin een steekvakje voor losse blaadjes. Graag wilde ik voor mijn creatieve schrijfselen een mooi boekje en geen degelijk zwart exemplaar. Dergelijke exemplaren gebruik ik bij voorkeur op mijn werk voor degelijke aangelegenheden.

Af en toe schrijf ik eens wat losse woorden op in de hoop dat ze ooit nog eens de basis vormen voor een mooi en lezenswaardig blog. Zo zie ik ‘scheve schaats gefietst’. Geen idee meer wie het gezegd heeft, waar, wanneer en waarom, maar met de huidige temperaturen is het eerlijk gezegd best actueel. Ik vermoed dat het tijdens een langdurige vergadering is geweest, op de bladzijde ernaast lees ik ‘vergadermoeee’. Ook ‘Andouillette’ wacht op verder uitwerking, gaat vast goedkomen, net als ‘Gezellige vaders op het strand’ (kan nog even wachten). Verder nog veel lege bladzijden, er is ook nog veel niet gezien.

Maar dan, achterin het boekje, in het steekvakje-voor-losse-blaadjes, vind ik een klein krantenknipseltje. “Stickers mogen op vuilcontainer”. Geen idee wanneer dit speelde. En nee, ik ken niemand in Winterswijk. Of het moet zijn dat heel Nederland op dit moment voelt als Eén Groot Winterswijk, maar dat terzijde.
Ik lees nog eens. Bijna was het verboden om een vrolijke sticker op een Winterswijkse vuilcontainer te plakken: veel te onrustig voor het straatbeeld. Ik lees het berichtje met dezelfde verbazing als toen ik het lang geleden voor de eerste keer zag en denk aan mijn start in de ambtenarij. Ik had nog maar net de overstap van bedrijfsleven naar gemeenteland gemaakt en keek met grote ogen naar de nieuwe wereld om me heen. ‘Wat er ook gebeurt, blijf je vooral verbazen’, sprak mijn leidinggevende. En dat is wat ik doe. Ook over kliko’s in Winterswijk, iets wat kennelijk ooit een issue was.

Stickers mogen op vuilcontainer

Advertenties
4 reacties leave one →
 1. 8 februari 2012 09:26

  Ik doe precies hetzelfde. Stapels van die boekjes heb ik liggen op mijn bureau of enkele in mijn reistas. Een kast vol op de gang. Zelfs aan de kantlijn van boeken maak ik aantekeningen die ik dan na een tijdje weer eens ga lezen. Of op bierviltjes en losse papiertjes en ga zo maar door… Het is onvermijdelijk dat ik later niet begrijp wat ik er mee wil.

  Gr Rob

 2. 8 februari 2012 10:23

  Zo herkenbaar! Ook die fantastische hersenspinsel die ik ergens midden in de nacht neerkrabbel. Dit gaat ooit groot worden, als ik het tenminste de volgende morgen zou kunnen lezen. Mooi blog!

 3. 8 februari 2012 11:29

  Leuk je weer te lezen !!

 4. 8 februari 2012 21:55

  verknipselde gedachten en schrijfsels tot mooi betoog gemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: