Spring naar inhoud

Naar communiceren

25 november 2009

“Ik check het even voor je na”, gilt Blonde Collega over de gang naar Donkere Collega. ‘Tuurlijk, check jij het maar even voor me na’, mompelt Donker terug, ‘Wil je me optelefoneren als je eruit bent?’. Blond doet haar naam eer aan. Donker loopt naar de koffiecorner en neemt nog een 361 (zwart, extra sterk, suiker).  Ooit studeerde ze Nederlands. Na wat omwegen kwam ze in de marketing terecht. Op de vijfde etage bij een organisatie waar ze naar communiceren.  Vooral naar elkaar toe.

 “Helemaal niet naar”, vindt Kop vol krullen,  “maar we zijn zo druk bezig met de inhoud, dat het er gewoon niet in zit, dat stukje communicatie naar de mensen toe.  Daar ligt toch een mooie kans voor jou? Ik zou zeggen… Grijp ‘m! ” en met een vette knipoog loopt hij door. De drukte in. Belangwekkende zaken doen.  Donker grimlacht vriendelijk en neemt een slok van haar 361. Blond is ondertussen ook weer op haar plek terug. “Nou meid, het klopt als een zwetende vinger. Met één belletje geregeld, ik doe dat gewoon even voor je regelen. Zodat we het morgen naar de mensen toe kunnen communiceren.” Donker aarzelt.., “zou je misschien gewoon willen stoppen met ‘naar communiceren’ en gewoon zeggen wat je bedoelt? Noem het ‘vertellen’ of ‘zenden’. Whatever, als je maar stopt met dat naar communiceren?”

Blond zet haar meest vragende blik op. Gelukkig gaat de telefoon en kan Donker al haar pijnlijke opmerkingen voorlopig voor zich houden.  Bewaren voor een volgende keer. Als ze zelf naar gaat communiceren. Heel naar.  Kop vol krullen steekt zijn hoofd om de hoek. ‘Ik ben de rest van de dag extern, doe maar een belletje als er wat is. Enne…., we hebben morgen nog contract hé? Mazzel!”

9 reacties leave one →
 1. kuifje simon permalink
  26 november 2009 10:10

  Mooi staaltje van ABC (algemeen beschaafd communiceren) …;-)
  groet
  simon (blond warhoofd)

 2. thera met vrolijke krullen (in haar tenen) permalink
  26 november 2009 10:59

  Hihi, welkom in Roosendaal. Met hier en daar iets te veel en ergens anders weer iets te weinig: Heb je wel een lunchpakketje bij?

 3. maria-dolores permalink
  26 november 2009 11:46

  :-))
  je moet toch wat, de hele dag opgesloten op zo’n etage…

 4. rachel_schrijft permalink
  26 november 2009 21:31

  @blond warhoofd: doe mij dan maar DEF communiceren, ik bedenk nog wel een keer waar het voor staat 🙂
  @Thera met vrolijke krullen in haar tenen: helaas gaat het niet over Roosendaal (muv de laatste opmerking, die is wel recent gemaakt, bedenk ik me nu). Ben ooit afgestudeerd op de toegevoegde waarde van interactieve communicatie (dus: in dialoog), en sindsdien erger ik me suf aan iedereen die ‘iets naar de mensen toe communiceert’. Gevolgd door mensen die zich aan iets irriteren, iets nachecken, optelefoneren en/of overmatig gebruik maken van het werkwoord ‘doen’ :-).
  @MD van wie ik niet weet hoe het haar zit, thnx!

 5. paco painter permalink
  27 november 2009 11:10

  Door communiceren. Genoten!

 6. chimor permalink
  3 december 2009 20:37

  Hilarisch! Geweldig stukje en zo herkenbaar. Die 361 is leuk.

 7. Rene Scheffer permalink
  3 december 2009 21:18

  Kort, leuk en beeldend. Ik had het gemist en mis eigenlijk toch niet vaak iets van jou. Ik probeer ook altijd te ontdekken bij je stukjes: Zou het in O zijn of in R of bij een vergaedring van de P of de TG of misschien bij een van je vorige banen of bij de schoolmoeders op het plein.

 8. rachel_schrijft permalink
  3 december 2009 21:36

  @Paco, we zulllen doorcommuniceren 🙂
  @Chimor, iedere dag een 361 is goed voor iedereen 🙂
  @René, dacht al dat je boos was ;-), meestal is het een beetje van mezelf en een beetje van Maggi (O, R, vriendinnen, whatever, en soms zelfs een schoolmoeder op het plein).

 9. Smokey permalink
  7 december 2009 17:59

  Tenenkrommend en -krullend:))) `t Is wat met de communicatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: