Spring naar inhoud

Klap maar

27 mei 2009

Zondagavond en nog één tafeltje vrij. Met mijn linkeroor op afvalbakhoogte. Er zijn veel afvalbakken in dit restaurant, dus de overlast valt vast mee. Waarom zou men uitgerekend deze afvalbak gebruiken? Bovendien is het druk en zijn alle tafeltjes aan het raam reeds vergeven. Klapperdeklap. Een zonbebrilde man laat de snelle resten van een nog snellere hap in de afvalbak glijden. Bekers, rietjes en kartonnen doosjes verdwijnen in de bak.  De man kijkt naar zijn dienblad, bestudeert het. De papieren placemat zit nog vastgekleefd aan het bruine plastic. Verlatingsangst?  Man tikt nog een paar keer krachtig met het dienblad tegen de rand en dan verdwijnt ook de papieren placemat in het gat. Waarschijnlijk is het de mayonaise. 

Een tafeltje voor jezelf geeft je wel alle gelegenheid om ontspannen de omgeving te bekijken.  Een gesprek is overbodig, een krant heb ik niet bij me. Wel mijn schrijfboekje.  Dame nummer 41 – volgens haar uniform – loopt voorbij en plant bijna haar rol megavuilniszak in mijn oor. ‘sorry’. Arm oor.  Ze buigt voorover om de volle zak uit de bak te halen.  De bilpartij ferm naar achteren, de rug recht.  Verstandig tillen noemen ze dat. Zo’n zak is nog best zwaar, denk ik te horen. De nieuwe lege zak plakt en ze maakt even haar vingers nat en wrijft de twee kanten tegen elkaar. Schudt de zak los en laat mij achter. Weer alleen.

Niet voor lang want de tafel schuin achter me is uitgegeten. Een man met een lichte spijkerbroek, roze cap, roze mobiel en roze polo komt op me afgelopen  om op het allerlaatste moment een schijnbeweging naar links te maken. Richting verse zak.  Een vlassig baardje, rossig haar. Vrouw en twee kleuters aan tafel. Klapperdeklap. Hij maakt er echt werk van bij de afvalbak. Een paar fikse tikken tegen de metalen rand en een extra klap op het dienblad maken het af. Dan komt de volgende man aangelopen met zijn dienblad vol plastic en papier. Met hetzelfde gemak gooi  je het in de afvalbak, tenslotte. Hij kijkt er zeer serieus bij. Houdt zijn hoofd een klein beetje scheef en laat zijn doosjes bedachtzaam in de afvalbak glijden. Afval weggooien is mannenwerk, absoluut.
 

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. paco painter permalink
  27 mei 2009 07:54

  Mannenwerk? Eindelijk!

 2. kuifje simon permalink
  27 mei 2009 08:47

  Afvalbak … het lot van de hapklare brokken.
  Groet
  Simon

 3. Rene Scheffer permalink
  27 mei 2009 22:11

  Zeer eervolle aanbev., namelijk tijdens CL finale.
  Zeker een AC restaurant o.i.d. De meeste keukendingen zijn mannendingen, tevens free haven, of hoe zeg je dat.

 4. rokus2000 permalink
  7 juni 2009 17:14

  Nu je het zegt…

 5. Luigi Wajon permalink
  11 juni 2009 11:28

  Leuke observatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: