Spring naar inhoud

Setpoint op de fiets

23 juni 2008

fotoMet wapperende haren steekt hij het kruispunt over, meneer Setpoint. Zijn gammele fiets als relikwie uit zijn Utrechtse studententijd. De kinderzitjes voor en achterop de fiets zijn echter een verwijzing naar zijn huidige status van geslaagde papa.

Een beetje een raar gezicht is het wel; zijn fietsstijl past niet bij zijn pak. Wijdbeens fietsen hoort bij een Oudere Bierbuik of bij een kudde 15-jarige scholieren – nog te jong voor een scooter en dit compenserend door over de volle breedte van de weg fietsen – maar niet bij een Italiaans gesneden pak. Typisch geval van minder charmante consequentie van een fietsstoeltje voorop de fiets. Een beetje man-met-fietsstoeltje doet het altijd goed, vooral indien het fietsstoeltje gevuld is, maar wijdbeens fietsen levert dan toch weer enkele minpunten op.

Met zijn schoenen half op de pedalen kan hij meer kracht zetten. En dat is belangrijk om 10 voor 9 ´s morgens. Om half negen dropt hij het voorstoeltje op het kinderdagverblijf en tien minuten later zet hij het achterstoeltje af op school. Om negen uur wordt meneer Setpoint op een of ander kantoor verwacht. Ik schat hem voorzichtig in op Willekeurige Bank.

Thuis heeft meneer Setpoint een heuse Duitse suf op zichtlocatie. Deze zwart glimmende suf komt echter nooit in actie. Waarschijnlijk is het een zakelijke suf en wil meneer Setpoint de bijtelling voorkomen. Dat scheelt hem een hoop geld en het is nog beter voor het milieu ook. Al verwacht ik niet dat milieuoverwegingen een rol hebben gespeeld bij meneer Setpoint. Die indruk wekt hij niet althans. Ongestoord trapt meneer Setpoint door totdat hij aan het einde van de weg met een fraaie bocht rechtsaf verdwijnt.

5 reacties leave one →
 1. hippo permalink
  23 juni 2008 11:25

  mooie observatie (de wereld, dat zijn we zelf)
  (in ’t laatste zinnetje zou ik ‘m maar één keer laten trappen 😉
  gr. hippo

 2. rachel schrijft permalink
  23 juni 2008 11:45

  klopt. en met dank, inmiddels trapt hij één keer minder en ook minder lekker. Ongestoord én lekker trappen is toch wel wat veel van het goede.

 3. Patricia Vermeulen permalink
  23 juni 2008 15:35

  Ziet er leuk uit, zo’n man op een fiets met kinderstoeltjes, het heeft iets vertederends, vind ik. Volgens mij doen ze het erom…;-)

 4. Morgaine permalink
  23 juni 2008 19:30

  Mannen met kinderstoeltjes op fiets zijn cool:)

 5. ceesincambodja permalink
  24 juni 2008 07:38

  Ha ha, die Setpoint toch.
  Mooi, Rachel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: